Aangenaam warm

Tegels en vloerverwarming is de perfecte combinatie voor een gelijkmatige warmte

 

Klaar met koude voeten? Kies voor vloerverwarming!

 Geen koude voeten meer als u ’s ochtends de woonkamer inloopt. Hoe fijn is dat? Vloerverwarming zorgt ervoor dat de warmte in uw woning gelijkmatig verdeeld wordt.

Hard stoken is niet meer nodig, want ook met lage temperaturen wordt het binnen al snel aangenaam warm.

Voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming geeft een grote impuls aan het wooncomfort. Een tegelvloer met vloerverwarming zorgt ervoor dat uw huis in de winter behaaglijk aanvoelt en in de zomer prettig koel.  De gelijkmatige stralingswarmte van de vloer wordt als zeer aangenaam ervaren. Doordat er geen luchtcirculatie ontstaat, is er geen hinderlijke koude trek over de vloer. Er worden geen stofdelen in beweging gebracht, wat de hygiëne bevordert. Bovendien kan de gasrekening omlaag als er gekozen wordt voor het zogenaamde laag temperatuursysteem, waarbij de cv-ketel niet op 90 graden maar lager kan worden afgesteld. Vloerverwarming is in bijna in iedere situatie mogelijk.

Een tegelvloer is dé perfecte combinatie met vloerverwarming, helemaal wanneer u met de warmtepomp ook wilt koelen. Ook indien u kiest voor een pvc vloer kunnen we de vloerverwarming voor u verzorgen.  We frezen dan een 0,5 cm dieper in. Keramische tegels houden de warmte beter vast dan een pvc vloer en het warmteverlies is minimaal. Verder kunnen keramische tegels beter tegen hoge temperaturen dan een pvc vloer.  Een pvc vloer kan weekmakers bevatten, die vrijkomen bij hoge temperaturen.

INFREZEN

Als er in uw woning al een dekvloer zit, kan de vloerverwarming het beste worden ingefreesd. Met de speciaal hiervoor ontwikkelde machine worden door middel van diamantzaagbladen sleuven van 17 mm diep, stofvrij, in de cementdekvloer gefreesd. Het gruis wordt opgevangen in handelbare zakken en kan zo worden afgevoerd.

BINDEN OP STAALMAT

Wanneer er geen cementdekvloer in uw woning aanwezig is of infrezen niet kan, kunnen wij de vloerverwarmingsbuizen binden op een staalmat. Dit gebeurt door middel van een bindpistool en gegalvaniseerde netten. Wij gebruiken altijd reflectiefolie als onderlaag, dit geeft een snellere reactie en een hoger rendement.

Kom langs, in onze showroom liggen modelvloeren klaar!

Tegelhuys heeft een unieke presentatie van keramische vloertegels met heel veel modelvloeren, waardoor u een goed beeld van de mogelijkheden krijgt.

In onze showrooms worden de nieuwste collecties getoond, waaronder vele soorten keramisch parket, XXL-tegels en prachtig imitatie Belgisch hardsteen.

U bent van harte welkom in onze showroom. Wij helpen u graag met vakkundig advies.

TEGELHUYS GIETEN

Vlaskamp 7, 9461 VB Gieten

Google Maps ›

TEGELHUYS WIJHE

Enkweg 1b, 8131 VD Wijhe

Google Maps ›

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag t/m zaterdag
van 9.00 tot 17.00 uur

25, 26, 31 december en 1 januari zijn we gesloten.