Houd uw tegelvloer in optimale staat

Hoe onderhoud je een (keramische) tegelvloer?

Met onderstaande adviezen houdt u uw tegelvloer in optimale staat. Heeft u vragen over het onderhoud van uw keramische vloer? Wij helpen u graag. Tegelhuys heeft hiervoor diverse onderhoudsproducten in haar assortiment.

Schoonloopmat

Een grote inloopmat heeft een belangrijke functie. Het eerste vuil wordt opgevangen en natte voeten worden droog gelopen. Dit voorkomt al veel straatvuil op uw vloer.

Stofzuigen

Stofzuig regelmatig om zoveel mogelijk vuil, straatvuil en haren van de vloer weg te nemen. Wist u dat haren enorm hard zijn? Zand en haren hebben hardheid 7 op de hardheidschaal van Mohs (gips is hardheid 2 en diamant hardheid 10). Stofzuig ook voor het dweilen. Zo neemt u het meeste vuil al weg en wordt het dweilwater minder snel vuil.

Vilten

Gebruik vilt of zachte rubber parketwieltjes onder uw meubilair. Stofzuig of borstel ook regelmatig de vilten of wieltjes onder de verschuifbare meubelstukken. Wij zijn enthousiast over de dopjes en glijders van Floorfriendly, te bestellen op www.floorfriendly.nl. Indien u de kortingscode FF1486# van Tegelhuys Wijhe gebruikt krijgt u 5% korting.

Dweilen

Dweil de vloer regelmatig met schoon water. Bij voorkeur met twee emmers. Gebruik één emmer met water (en onderhoudsmiddel) en een tweede emmer om het vuile water op te vangen. Op deze manier verplaatst u het vuil niet van de ene naar de andere kant van de ruimte.  Voor een keramische tegelvloer kunt u een dopje natuurazijn toevoegen of een onderhoudsproduct voor keramische vloertegels. Let op! Geen azijn toevoegen bij gepolijste keramische tegels.

Dweil nooit met een allesreiniger of vloeibare groene zeep. Deze middelen laten een vette filmlaag achter op de tegels en de voegen, waardoor ze telkens nieuw vuil aantrekken (en de voegen donker worden). Indien u toch met een dergelijk middel heeft gereinigd, informeert u dan bij ons naar een middel om de filmlaag te verwijderen.

 

Kom langs, in onze showroom liggen modelvloeren klaar!

Tegelhuys heeft een unieke presentatie van keramische vloertegels met heel veel modelvloeren, waardoor u een goed beeld van de mogelijkheden krijgt. In onze showrooms worden de nieuwste collecties getoond, waaronder vele soorten keramisch parket, XXL-tegels en prachtig imitatie Belgisch hardsteen. U bent van harte welkom in onze showroom. Wij helpen u graag met vakkundig advies.

TEGELHUYS GIETEN

Vlaskamp 7, 9461 VB Gieten

Google Maps ›

TEGELHUYS WIJHE

Enkweg 1b, 8131 VD Wijhe

Google Maps ›

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag t/m zaterdag
van 9.00 tot 17.00 uur

25, 26, 31 december en 1 januari zijn we gesloten.